Harga Toyota Camry naik RM7k, kini dijual RM196,888

Harga Toyota Camry naik RM7k, kini dijual RM196,888

06/13/2019

UMW Toyota Motor telah mengeluarkan senarai harga baru bagi barisan kenderaan keluaran syarikat itu. Bagaimanapun, semua harga kekal sama kecuali bagi Toyota Camry 2.5V. Sedan segmen D itu kini dijual pada harga RM196,888 atas jalan tanpa insurans. Ini menjadikannya RM6,988 lebih mahal berbanding sebelumnya.

Toyota Camry merupakan unit CBU yang diimport dari Thailand, dan sebelum ini dijual pada harga RM189,900. Dilancarkan lewat tahun lalu ketika KLIMS 2018, Camry generasi kelapan ini menggunakan platform Toyota New Global Architecture (TNGA) terkini, dan tampil dengan imej yang lari jauh dari apa yang pernah ada sebelum ini.

Setakat ini, untuk pasaran Malaysia, hanya ada satu varian dan pilihan enjin ditawarkan, 2AR-FE 2.5 liter empat-silinder, dan dipadankan dengan transmisi automatik enam-kelajuan pacuan roda hadapan. Varian dengan enjin 2.0L juga khabarnya akan diperkenalkan di sini nanti.

Kelengkapan lain yang ada pada bahagian luar Camry ini adalah termasuk lampu utama bi-LED projector automatik dengan lampu penunjuk arah, lampu siang, lampu kabus dan lampu belakang LED, cermin sisi yang boleh dilipat secara automatik, pengelap cermin automatik dan dua muncung ekzos di belakang.

Source: Read Full Article